Były marchewki, były bataty, była fasola. Czas na buraka czyli brownie buraczane. Szkoda tylko, że zabrakło mi w trakcie tych ciężkich kuchennych prac kakao :P
Składniki:
- 2 małe ugotowane buraki
- 5 daktyli
- garść żurawiny
- 2 jajka
- banan
- 4 łyżki kakao (tyle miałam)
- 50 gr mąki kasztanowej
- 50 gr maki kokosowej
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
- szczypta sody lub proszku do pieczenia
Gotujemy buraka. Obieramy i kroimy na kawałki. Brudną część prac mamy za sobą :P Daktyle i żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 25 minut. Następnie odsączamy i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko razem belndujemy. Piekarnik 180 stopni, czas 50 minut.
Komentarze stworzone przez CComment' target='_blank'>CComment